lördag; komfortabel?

Jag äter godis.
Jag borde inte äta godis.
Jag borde sluta äta godis.
Godis är inte bra.
Godis är socker.
Man blir tjock av socker.

Nu ska jag börja tycka om mig själv. Och ni, som någonsin har känt som mig, hur började ni känna er bekväma med er själva? Hur gjorde ni? Var det uppskattande kommentarer på bilddagboken eller ord som i uttal direkt mot hjärtat?

Jag vill veta. Ha en jättetrevlig helg. Hör av mig imorgon om jag hinner.

puss

Kommentarer
Postat av: adam

snö är myshttp://adamlagerstrom.blogg.se

2009-12-19 @ 20:40:54
URL: http://adamlagerstrom.blogg.se/
Postat av: Laura

Du kommer aldrig tro mig när jag säger det här. Men jag svär att det är helt sant!

Det var inte någon annans ord som gjorde mig bekväm. Det var inte Cosmopolitans ständiga "skönhet kommer inifrån"-uppmaningar, det var inte någon som älskade mig lite extra mycket. Den var ren jävla trötthet på att alltid behöva känna sig som den fulaste, tjockaste, äckligaste.Jag bestämde mig helt enkelt för att nej, jag orkar inte mer nu. Jag struntar i om folk tycker att jag är ful och dendär lilla magen går ju att klä bort med midjeskärp. Och så litade jag på fint hår och allmän livsglädje (för livet blir så jävla mycket bättre utan all sån äcklig ångest) och vet du en sak? Efter det har jag kysst massa fler pojkar än vad jag någonsin gjorde när jag tänkte dåliga tankar.kort sagt: dålig självkänsla = dåliga vibbar = får andra att må dåligt och dig sämre osv. onda cirklar

bra självkänsla = bra vibbar = får andra att bli gladare och dig lyckligare osv. goda cirklardet enda matematiska problem jag någonsin löst

2009-12-20 @ 00:25:32
URL: http://pussetiv.blogg.se/adjektiv
Postat av: Johanna

Fina kommentarer, omtanke, kramar och annat positivt social är alltid ett riktigt bra steg i rätt riktning. Det är det som får en att vilja.Men sedan hänger det på dig, strunta i allt du är missnöjd och leta efter det där lilla fina i/på dig. Det behöver inte vara något stort. Kanske är det att du har en fin ögonfärg? Dina öron är lika stora? Kanske att du har fina händer?

Eller kanske att du är riktigt omtänksam? Eller noggrann? Kanske att du är duktig på att hålla hemligheter?

Fokusera på det bra och ignorera det dåliga, till slut kommer det fina väga mer än det fula.

Och tänk varje dag att du är den finaste Oskar som finns. För det stämmer. För det viktigtaste är att du slår dig i backen på att du ska gilla dig själv och ha bra självkänsla och bra självförtroende. För då kommer det kännas mycket bättre.

Och det kan också handla om småsaker.

Säg att du har väldans mycket bättre musiksmak än de där andra, att du är mycket snällare, att du har längre ben eller vad det nu kan vara, och tänk att det är det som gör mig bra.Så ut (eller in) och leta efter alla ljuspunkter, alla fina detaljer, alla små positiva saker. Och kläng dig fast vid dem. Det är ett av många trick.

2009-12-20 @ 10:57:32
URL: http://barahimlenserpa.blogg.se/
Postat av: julia

bdb-kommentarer gör livet lite bättre ;) hoppas mina kommentarer gör självförtroendet bättre. Du borde inte ha dåligt självförtroende för du är underbar oskar<3!

2009-12-20 @ 20:34:23
Postat av: angelica

vill väl inte direkt påstå att jag är jättebekväm i mig själv, men jag har fått bättre självförtroende sen jag började tänka mer att jag aldrig kommer bli perfekt, och det kommer inte du heller, och ingen annan heller, och hur perfekt någon än verkar vara så finns det ingen som är 100%, och alla ser något dåligt i sig själv, dock är det mest en själv som ser det dåliga, andra brukar i allmänhet se det bra och positiva. du är fin, och du verkar vara en bra människa, du borde känna dig nöjd med dig själv, men det vet jag att det är lättare sagt än gjort, fortsätt kämpa haha :) <3

2009-12-21 @ 18:39:20
URL: http://sonofstjacobs.blogg.se/
Postat av: alma

jag kan inte säga att jag är bekväm i mej själv, tycker inte om mej själv alls.

men jag vet att du är foin.

du borde vara bekväm i dej själv...

du snackade nångång om att man får en bild av en person genom att läsa dens blogg, och jag tror verkligen att du har en jättemysig personlighet!

att du är snäll, omtänksamm, trevlig och rolig!

du borde gilla dej själv.

ha en asbra jul!

kram /alma

2009-12-21 @ 21:56:22
URL: http://flygandepingvin.blogspot.com
Postat av: xMumiin

Kom först inte ihåg hur jag gjorde, men sen när jag läste kommentarerna kom jag på att jag gjorde precis som Laura! Gav mig den på att inte bry mig så mycket om vad andra tyckte, sen är det ju iofs fler som tycker positivt än negativt om både dig och mig, men skit bara i det negativa :)

Angående vad Johanna skrev: Bra tänkt, men det finns mer än lite fint med dig!

2009-12-21 @ 23:18:39
Postat av: Emma

Fokusera på det du är nöjd med. Och senså inser du att du är fin, precis så som du är.

Jag lovar. För du är verkligen fin.(Okej, dethär blev inget bra..)

2009-12-23 @ 16:14:18
Postat av: Alexandra

Åh, så glad jag blir när jag läser att du vill få bättre självkänsla. Du har till och med modet att be om tips. Starkt. Jag ska inte säga att det är jättesvårt att få bättre självkänsla, men det är svårt. Det krävs både tid och tålamod. Du förtjänar bättre självkänsla, det tycker jag och alla andra som bryr sig om dig, tycker du också det? :)

För det första du måste göra är att bestämma dig för att du vill ha en bättre självkänsla. Tycka bättre om dig själv för att du vill och förtjänar det.

Sen är det bara att börja suga åt sig de där komplimangerna man får av folk. Ta åt dig! Låta det gå in i hjärtat. (istället för att blockera dem och tänka, så säger dom bara för att vara snälla o s v.) Folk säger fina saker till dig för att du förtjänar det underbara du; Spara på fina meningar, fina sms, om dig, och läs dem när du behöver det som mest.Och folk som försöker trycka ner dig. Låt inte dem vinna. Du är en vinnare, för du har alltid din fina personlighet med dig. Den kan dom inte krossa. Oftast handlar det om avundsjuka och självförakt hos människor som behandlar andra illa.Vad vinner man på att hata sig själv egentligen? Ingenting skulle jag tro, men när man står där med låg självkänsla så spelar det ingen roll om man förstör för sig själv, ännu mer, man förstör ju bara för sig själv. Man är ju ändå ingenting. Ingenting. Men du är någonting, någonting jättefint. Världen behöver dig för att du är du.

Och om du fortsätter att förstöra för dig själv nu, kommer du ångra dig i framtiden.Jag lovar att du är en av världens finaste människor. Fortsätt att kämpa, fina du.

2009-12-25 @ 13:01:32
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Johanna slash Puff

Underbart fin bild c:

2009-12-28 @ 16:11:09
URL: http://thekalaspuff.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback